TOTEN-KRANKEN HISTORIKK

OM TOTEN-KRANKEN

Toten-Kranken CK


Styrkeprøven og strekningen Eidsvoll - Oslo skal ha en hel del av æren for at Toten-Kranken ble til.


Tidlig  på 2000 tallet var vi en gjeng med karer sterk preget av 40års krise som begynte å sykle sammen. Trening og konkurranse var noe andre drev med. Vi skulle bare sykle vi. Noen var så dristige at de hadde planer om å fullføre Birkebeinerrittet, men de var av de få.


Vinteren 2002 kom Styrkeprøven med innbydelse til en ny distanse fra Eidsvoll til Oslo. 60 km langt og kanskje litt tøft for oss amatørene. 4 stykker meldte seg på og så fram til våren med en hvis frykt. Etter fullført ritt var det klart at dette skulle vi få med flere på. Året etter var vi dobbelt så mange.

I 2004 doblet vi antallet deltakere enda en gang og Styrkeprøven satte for første gang opp pokal for lag med flest deltakere.


Hva gjør vi? Ingen lokal sykkelklubb hadde noe tilbudet til oss amatørene og i hvertfall ikke på rundt et slik arrangement som Eidsvoll - Oslo. Kjell Villanger hadde navnet klart. Vi skulle hete Toten Kranken. Vi var fra Toten og kranken var en av de viktigste delene på sykkelen. Uten kranken var det ikke mulig å få beinkraften ut til hjulene. Vi satset stort og var første deltakerlaget i Eidsvoll - Oslos historie som møte til start i innleid buss. Med 16 stykker i mål i det som Styrkeprøven kalte Team Toten-Kranken var første napp i vandre pokalen sikret.


I 2005 stilte vi enda sterkere. Med god hjelp fra Toten produkter hadde vi klubbtøyer med egen logo. Vi var flere, men dessverre holdt det ikke til annet en pallplass hverken dette eller neste år. 2005 var også første året vi hadde deltakere som staret for Toten-Kranken i Birkebeinerrittet.


I 2007 var vi igjen på topp i Eidsvoll - Oslo. Med et napp unna å vinne vandrepokalen ble tiden fram til start i 2008 en vervekampanje uten side stykke. Og vi lykkes. 62 deltaker fullførte. En stor buss og en minibuss fraktet oss,  på ritt og så til en avslutningen på Peppes som vanskelig kan gjentas.


I 2009 klarte vi å få et napp i den nye pokalen, men med mange store bedriftslag og redusert interesse for Eidsvoll - Oslo var dette det siste året.


Toten-Kranken har i alle disse årene hatt et mål om å være en klubb for absolutt alle. Eidsvoll - Oslo er med på å skape et samhold dere alle om de bruke 1.30 eller 3.30 på strekningen var en del av sykkelgjengen.


Selv om vi ikke har fått flere napp i pokalen for flest deltakere på Eidsvoll - Oslo har vi ikke gitt oss på distansen. Og vi som i sin tid begynte med litt skrekk blandet fryd å sykle Eidsvoll - Oslo vant i 2010 like godt den ny oppsatte pokalen for raskeste 10-mannslag på strekningen. Med lag som Frøy og Rye på plassen lengere bak hadde vi vist at vi var en klubb for alle. Både de raske og mosjonistene.


2010 var også et år med andre nyheter. Vår første nettside var i gang på våren, Vår første treningsleir i utlandet hadde 5 deltakere og vi fikk ny klubbdrakt med sponsor  reklame. Klubbdrakta var forøvrig så sterkt forsinket at da den var på plass seint kvelden før Birkebeinerittet var det bare noen få som fikk den utlevert. Kanskje like greit med historiens så langt verste gjørmeritt i birkebeinerrittets historie.Mer følger DagCopyright © All Rights Reserved